Een website maken in WordPress 

9 april 2023

Wist je dat 35% van alle websites op de wereld gemaakt zijn in WordPress? Dat is niet voor niks. WordPress is namelijk gebruiksvriendelijk, flexibel en een innovatief platform. Je kunt jouw website met WordPress zo moeilijk of makkelijk mogelijk maken als jij wil. Daarnaast is het een betrouwbaar systeem en het biedt je veel opties. Benieuwd waarom een WordPress website een goed idee is? Je leest het in dit blog.  

WordPress is marktleider van websitesoftware 

Het zal je ook niets verbazen, maar WordPress is de marktleider op het gebied van software voor websites. Zij hebben een aandeel van 62,5% op deze markt. Dat is best knap; ze zijn namelijk eerst gestart als blogplatform en pas later werd het uitgebouwd tot een CMS. Op dit moment is het dan ook zeker geen platform voor bloggers, maar worden er vele websites mee gebouwd. Denk aan websites van SONY Music, CNN, The Walt Disney Company, Capgemini en NRC handelsblad. Grote namen maken dus gebruik van dit vriendelijke systeem.  

Veilig en betrouwbaar 

Maak jij een website voor verenigingen? Ook dan kan jij gebruik maken van WordPress. Dit systeem is niet alleen voor grote bedrijven, maar ook de kleinste bedrijven gebruiken WordPress. Vaak wordt verteld dat WordPress kwetsbaar is voor hackers. Dit is dan ook zeker niet waar, omdat WordPress juist staat voor veiligheid. Tevens is het ook voortdurend in ontwikkeling waarmee WordPress het best geteste CMS ter wereld is. Met de updates die WordPress iedere 152 dagen doorvoert, voorkomt het veiligheidslekken waarmee het systeem nóg veiliger wordt.  

Kennisbank 

Wil jij een kennisbank ontwikkelen omdat je veel informatie op je website kwijt wil of moet voor bijvoorbeeld leden of medewerkers? Dan kan dat uiteraard gemakkelijk met een WordPress website. Veel organisaties beschikken namelijk over een overload aan cijfers, artikelen, verslagen of andere vormen waarin kennis wordt overgedragen. Dit willen ze overzichtelijk kwijt op hun website. Met een kennisbank is dit zo opgelost. Aan de hand van inlogcodes kun je ook nog bepalen wie toegang heeft tot bepaalde informatie. Zo kun je onderscheid maken tussen bijvoorbeeld niet-leden, leden en bestuur. Wil jij een goede en betrouwbare website van WordPress? Kijk dan eens bij Yard Digital Agency.  

Facebook
Twitter
LinkedIn