Hoe maak ik een goede website

11 maart 2024

We leven tegenwoordig in een online wereld. Bijna alles kun je online doen: een treinkaartje kopen, je boodschappen kopen, eten bestellen. Als bedrijf is het dan ook heel belangrijk dat je een goede website hebt. Je wilt natuurlijk wel dat jouw potentiële klanten je kunnen vinden online. Ben jij net een bedrijf gestart? Weet je nog niet zoveel af van het maken van een website? Dan kunnen deze tips jou helpen. Binnen no time staat er een goede website van jouw bedrijf online.

Maak een plan

Voordat je zomaar even een website in elkaar flanst, moet je een plan hebben. Je onderneming ben je namelijk ook begonnen met een plan, waarom doe je niet voor een nieuwe website hetzelfde? In het plan moet je een aantal dingen opnemen.

  • Wat wil je bereiken met je website? 

Wil je met je website ervoor zorgen dat de potentiële klant informatie over jou kan vinden? Of wil je dat de klant producten koopt op jouw website?

  • Wie is de doelgroep?

Voor wie maak je de website eigenlijk? Maak je deze voor jongeren of is het meer voor business?

  • Hoe moet de website eruit zien?

Je wilt natuurlijk een mooie en goede website hebben, maar het belangrijkste is dat jouw doelgroep de website mooi en goed vindt. Wat jij vindt, daar kan jouw doelgroep namelijk heel anders over denken.

Inrichting van de website

Als je alles op een rijtje hebt en voor jezelf duidelijk hebt hoe de doelgroep wil dat jouw website eruit komt te zien, is het tijd om met de inrichting van de website aan de slag te gaan. Over elk element moet worden nagedacht. Het moet duidelijk zijn wat er te vinden is op jouw website, anders is de bezoeker na 2 seconden alweer verdwenen. Maak duidelijke buttons en hanteer een overzichtelijke inrichting. Gebruik niet te veel foto’s op widgets en zet de belangrijkste informatie altijd bovenaan.

Ook is content heel belangrijk. Er moeten kwalitatief goede teksten op jouw website staan en de afbeeldingen moeten van goede kwaliteit zijn. Ook voor je positie in de Google zoekresultaten is content heel belangrijk. Kopieer daarom niet zomaar tekst van een andere website, maak alles uniek.

Een goede website laten bouwen

Een website kun je prima zelf maken met programma’s zoals WordPress of Shoptrader. Maar als je net een eigen bedrijf bent gestart, snappen wij heel goed dat je niet veel zin hebt in het maken en onderhouden van een website. Als dit het geval is, kan een WordPress website laten maken een goed idee zijn. Een professional zoals Basmartens.com weet namelijk precies wat hij/zij moet doen en zorgt ervoor dat jij een goede website krijgt. Zo kan jij je helemaal richten op je bedrijf.

Facebook
Twitter
LinkedIn