Waarom kiezen voor managed WordPress hosting?

20 oktober 2022
Wordpress

Wanneer je als bedrijf een website hebt, dan weet je natuurlijk als geen ander hoe belangrijk het is dat deze website snel is en er ook goed uitziet. De website is tegenwoordig toch het visitekaartje van het bedrijf, waardoor het voor veel mensen doorslaggevend kan zijn om wel of niet over te gaan tot het doen van een bestelling of offerte aanvraag. Je kunt er dus maar beter voldoende tijd, energie en ook geld instoppen, zodat je zeker weet dat je ook middels deze weg je klanten binnenhaalt. Het is daarom dus ook belangrijk dat je serieus met je website aan de slag gaat. Allereerst is het natuurlijk van belang een goede webdesigner in te schakelen die je website bouw, maar ook de juiste hosting is van belang om ervoor te zorgen dat je website snel is en goed reageert. Managed WordPress hosting is dan een goede keuze, maar waarom en wat is managed hosting voor WordPress eigenlijk?

Wat is managed WordPress hosting?

Wanneer we het hebben over hosting, dan wil dit niets meer zeggen dan een bepaalde server waarop jouw website staat, zodat mensen je website kunnen bereiken. Je hebt er namelijk niets aan dat je een prachtige website hebt laten bouwen en mensen kunnen deze niet vinden. Kortom, hosting is dus van essentieel belang om ervoor te kunnen zorgen dat mensen je website kunnen bezoeken. Waar je bij een normale hosting zelf verantwoordelijk bent voor het doen van update en de beveiliging, geldt dit bij managed WordPress hosting dus niet. Bij deze vorm van hosting zorgt de provider hier namelijk voor. Zo heb je hier geen omkijken meer naar en weet je zeker dat je website of shop veilig is.

Gemakkelijk 

Het grootste voordeel van managed WordPress hosting, de eenvoudig. Zo hoef je namelijk niets zelf te doen en regelt je host dit allemaal. Vooral wanneer je weinig tot geen kennis hebt, is het aan te raden om te kiezen voor managed hosting. Zo kun je je website namelijk direct live zetten en heb je zelf de tijd om alles achter de schermen te ontdekken. Mocht er dan onverhoopt toch iets aan de hand zijn, dan kan je webhost dit voor je oplossen en hoef je niet bang te zijn dat je website een tijdje uit de lucht is. Hoe fijn is dat?

Je website is sneller

Snelle websites zijn essentieel voor een goede conversie. Op het moment dat je website traag laad, zal je al snel zien dat mensen afhaken en dus ook niet overgaan tot het doen van een aankoop. Kiest voor een managed hosting, dan weet je zeker dat je website snel is en hoef je niet bang te zijn dat je hierdoor eventuele klanten verliest. Niet voor niets is snelheid daarom ook één van de pijlers als we het hebben over SEO.

Extra ondersteuning

Wanneer je kiest voor managed hosting, dan is niet alleen je website volledig gemanaged, maar geniet je zelf ook van de volledige ondersteuning. Dus mocht je vragen hebben, dan zijn ze zowel per mail als telefoon vaak 24/7 bereikbaar.

Facebook
Twitter
LinkedIn