Online vindbaarheid verbeteren op deze manier

4 juli 2022

Veel bedrijven hebben moeite met het verbeteren van online vindbaarheid. Dit kan komen doordat er weinig werknemers zijn die hier verstand van hebben, of dat er gewoon simpelweg erg weinig tijd voor beschikbaar is. Dit is natuurlijk volkomen begrijpelijk. Gelukkig zijn hier meerdere oplossingen voor, waardoor ook jouw bedrijf kan profiteren van alles wat de digitale wereld als voordelen heeft voor bedrijven. Daarom staan hier in het kort drie mogelijkheden waarmee jij en je team de online vindbaarheid van jullie website kunnen verbeteren.

Het uitbesteden van linkbuilding is een must

Door middel van linkbuilding uitbesteden kun je er voor zorgen dat je online vindbaarheid een stuk verbeterd. Met linkbuilding laat je anderen artikelen schrijven die verwijzen naar jouw pagina’s. Deze artikelen bevatten vaak een linkje waar lezers op kunnen klikken. Hiermee worden ze dan vervolgens doorverwezen naar jouw website. Hoe meer artikelen over jouw pagina schrijven, hoe hoger jouw website zal eindigen bij Google zoekresultaten. Dit wil natuurlijk elke website eigenaar! Mocht dit als muziek in je oren klinken, let er dan wel op dat er ook weer niet té veel artikelen naar jouw website verwijzen. Google kan dit namelijk zien als onbetrouwbaar, en dat moet je ook weer niet willen. Dan kunnen ze jouw website als gemanipuleerd aangeven en werkt de linkbuilding weer averechts. Hierbij geldt dus: kwaliteit over kwantiteit.

Social Media ideaal voor meer websitebezoekers

Maak vooral veel gebruik van Social Media om de online vindbaarheid van je bedrijf te vergroten. Hier kun je mee beginnen door Social Media accounts aan te maken die speciaal voor je bedrijf bedoeld zijn. Hier kun je updates op plaatsen en eventuele evenementen op delen die relevant zijn voor jouw bedrijf. Ook kan je elke keer als je een artikel deelt op je website deze delen op platformen zoals Instagram en LinkedIn. Hierdoor kunnen mensen die je hier op volgen mogelijk sneller op zoek gaan naar je website om hier meer over te lezen of om op zoek te gaan naar andere artikelen die zij mogelijk relevant vinden. Geen zin om elke dag iets te plaatsen op alle mogelijke Social Media accounts? Dan kun je ook instellen dat het artikel automatisch wordt geplaatst op al je pagina’s tegelijk. Dit scheelt heel wat tijd en moeite!

Hulp krijgen van een online marketingbureau Amsterdam

Klinkt dit allemaal als veel te veel moeite? Kies dan voor online marketing bureau Amsterdam. Een online marketingbureau kan jou en je team helpen bij het bijhouden van alles wat te maken heeft met marketing. Denk hierbij aan het up-to-date houden van al jullie Social Media accounts. Een marketingbureau kan jullie wellicht ook helpen als het gaat van het aansporen van andere doelgroepen. Bij marketingbureaus werken vaak veel mensen met verschillende leeftijden, die allemaal gespecialiseerd zijn in een bepaalde leeftijdscategorie. Door een marketingbureau in te schakelen, kunnen zij ervoor zorgen dat zoveel mogelijk leeftijdsgroepen jouw website bezoeken. Maar, als je alleen op zoek gaat naar een specifieke doelgroep, dan kunnen zij hier ook naar op zoek gaan. Hiermee halen ze veel werk uit het handen van jou en je team!

Facebook
Twitter
LinkedIn