Kracht van SEO linkbuilding

10 maart 2023
Kracht van SEO linkbuilding

Elke website zou Dofollow-links van hoge kwaliteit moeten bouwen. De gemakkelijkste manier is door te zoeken naar vermeldingen op andere websites die niet naar jou hebben gelinkt. Je kunt rechtstreeks contact opnemen en vragen of zij bereid zijn een Dofollow-backlink aan jouw website toe te voegen. Als de vermelding in de inhoud positief was over jouw merk, is de kans groot dat ze hiervoor openstaan.

Een tweede, iets moeilijkere methode is om de backlinks van je concurrentie te doorzoeken met een tool als Ahrefs. Misschien merkt je dat je betere inhoud hebt dan jouw concurrent. En kun je de website vragen om in plaats daarvan hun Nofollow-link naar jouw site te verplaatsen. In andere gevallen kun je jouw merk mogelijk laten toevoegen aan een lijst waarin jouw concurrenten worden vermeld. Het pitchen hiervan is een andere methode om Dofollow-backlinks van hoge kwaliteit te verkrijgen.

SEO strategie

Je hebt een SEO strategie nodig. Als het gaat om linkbuilding zijn er echt geen snelle en gemakkelijke manieren om kwaliteitslinks te bouwen. De beste backlinking-methoden veranderen voortdurend naarmate Google zijn SEO-algoritmen bijwerkt. De nummer één methode is om geweldige inhoud te maken waar mensen op natuurlijke wijze naar willen linken. Als jouw inhoud zeer waardevol is voor jouw publiek, zullen zoekmachines dit oppikken en jouw website dienovereenkomstig rangschikken.

Hoewel het logisch is om je te concentreren op kwaliteitsinhoud om Dofollow- en Nofollow-links te verzamelen, is het voor veel websites een uitdaging om consequent waardevolle inhoud te genereren. Dit is echt waarom SEO linkbuilding zo moeilijk is.

Websites van derden

Een link van een pagina die spreekt over een onderwerp dat vergelijkbaar is zal je veel meer opleveren. Je moet ook weten dat Google een aantal zeer vertrouwde websites kiest, zoals instellingen, universiteiten of officiële organisaties.

Fora

Aarzel niet om naar dofollow-links te zoeken om aan linkbuilding in verschillende fora te doen. Met deze actie kun je jouw website verspreiden op dit belangrijke sociale medium. Daarom kun je, als je deelneemt aan fora, uitgaande links naar de website genereren in elk bericht dat wordt gepubliceerd.

Sociale netwerken

Zoals we weten, kun je met de meeste sociale netwerken een link naar jouw website genereren. De meeste zijn indexeerbaar door de Google-zoekmachine. Het wordt ten zeerste aanbevolen om te profiteren van jouw aanwezigheid op deze sociale kanalen als passieve linkbuilding tool.

Perskoppelingen

Sommige digitale media hebben de waarde voor bedrijven ingezien om links naar hun webpagina’s op te nemen. Het is een voorstel dat wordt opgenomen in jouw lijst met advertentiekosten. Daarom kun je een link naar een website van jouw bedrijf in een digitaal medium verbergen. Op deze manier verhoog je het aantal bezoeken en zal jouw reputatie veel hoger zijn.

Gastbloggen

Gastbloggen is een techniek waarbij een blogger op een externe blog schrijft in ruil voor een grotere populariteit. Soms bevat het links naar andere pagina’s.

Facebook
Twitter
LinkedIn