Dropshipping: webwinkel beginnen zonder voorraad

20 oktober 2022
webwinkel beginnen

Heb jij weleens van dropshipping gehoord? Deze manier van ondernemen wordt steeds populairder. Dit is niet voor niets, want dropshipping kan erg lucratief zijn. Echter is dit ook niet zomaar voor iedereen weggelegd. In deze blog leer je alles over dropshipping. Op deze manier kun je zelf bepalen of dit wat voor je is.

Wat dropshipping precies inhoudt

Dropshipping is een manier om goederen op een directe wijze van de leverancier naar een klant te krijgen, zonder dat men weet dat jij in feite enkel als tussenpersoon dient. Daardoor ben jij een webshop dat niet over een voorraad beschikt. Een webwinkel beginnen zonder voorraad is tegenwoordig erg populair. Ondernemers die dropshipping toepassen, hoeven zich niet druk te maken over een eventuele voorraad. Dropshipment is dan ook ideaal wanneer je een onderneming wilt beginnen met weinig kapitaal. 

Waarom is dropshipping zo in trek?

Er zijn verschillende beweegredenen die verklaren waarom dropshipping zo in trek is. De grootste reden heeft te maken met het feit dat je zonder voorraad kunt beginnen. Omdat je geen voorraad hoeft aan te leggen, bespaar je een hoop kosten. Je hebt niet alleen minder kosten, maar ook minder risico’s. Wanneer je goederen in voorraad hebt, loop je het risico dat ze niet verkopen. Als dropshipper hoef je hier geen rekening mee te houden.

Naast het feit dat je sneller kunt beginnen, is dropshipping ook een stuk makkelijker dan een reguliere webwinkel. Een webwinkel beginnen is niet makkelijk, maar door gebruik te maken van dropshipping wordt het een stuk makkelijker. Je hoeft je minder druk te maken over logistieke zaken. Daardoor kun je de focus leggen op andere kerntaken van je onderneming. Onderzoeken welk product mogelijk interessant is voor dropshipping? Gebruik dan de tool van e-pickr. Binnen no-time vind je interessante (winstgevende) producten!

Dit zijn de nadelen van geen voorraad hebben

Helaas bevat dropshipping ook een aantal nadelen. Eén van de nadelen is dat je geen volledige controle hebt over je eigen productieproces. Bij dropshipping ben je afhankelijk van de leverancier. Als zij een probleem heeft, heb jij hier ook last van. Je bent dan ook afhankelijk van de leverancier en dit kan een probleem zijn.

Een ander nadeel is dat je minder snel kunt inspelen op veranderingen in de vraag. Als er ineens een piek in de vraag ontstaat, is het lastig om hier snel op in te spelen. Wanneer je zelf een voorraad aanlegt, kun je eenvoudiger inspelen op veranderingen in de vraag.

Denk aan de leveranciers en transportbedrijven

Tot slot is het essentieel om na te denken over de leverancier en het transportbedrijf. Wanneer je een webwinkel wilt beginnen, is het van belang om een betrouwbare leverancier te vinden. Het is namelijk zo dat je leverancier een groot deel van je onderneming vormt. Transportbedrijven zijn ook belangrijk. Wanneer je een product wilt leveren aan een klant, is het cruciaal dat het product tijdig wordt geleverd. Het is dan ook zaak om een betrouwbaar transportbedrijf te vinden.

Facebook
Twitter
LinkedIn