Wat houdt accountancy precies in?

14 maart 2022

Een cursus accountancy kan jou helpen om jezelf verder te ontwikkelen in de accountancy. Het is belangrijk om, als je dit gestudeerd hebt of wilt gaan studeren, dit telkens bij te houden. Dit komt doordat het vak telkens blijft veranderen, wat betreft de kennis die er bij komt, maar ook het invoerwerk. Het invoerwerk wordt namelijk steeds vaker geautomatiseerd. Hierdoor is er meer vraag naar accountants waardoor je in elk geval verzekerd bent van een baan.

Maar wat houdt het nou eigenlijk precies allemaal in? Daarover kan je hieronder wat meer over lezen, en mocht je het al weten maar verder willen studeren, dan zijn er op de websites ook opleidingen voor hogere niveaus.

Wat is accountancy?

Het vak accountancy zorgt ervoor dat financiën in kaart worden gebracht. Deze financiën kunnen van jezelf zijn, jouw eigen bedrijf of die van klanten. Hierbij horen verschillende rapportages die je moet maken, waaronder jaarrekeningen. Het doel is om een overzicht te krijgen op de financiën en regelmatig controles uitvoeren om er zeker van te blijven dat het allemaal nog klopt.

Een accountant kijkt naar de uitgaven en de inkomsten, en controleert of deze bedragen ook kloppen. Hier maakt een accountant vervolgens een overzicht van waar precies instaat hoeveel er jaarlijks is uitgegeven en hoeveel geld er is binnengekomen. Mochten er bepaalde dingen niet helemaal kloppen, dan moet er een verklaring worden afgegeven.

Voordelen van accountancy

De voornaamste reden dat mensen een accountant aannemen, is zodat de boekhouding uit handen kan worden genomen. Dit zorgt ervoor dat de personen die het afgeven wat meer vrije tijd hebben, en heel erg veel bedrijven willen hier graag van profiteren. Dit zorgt ervoor dat er altijd wel vraag is naar accountants, waar je gemakkelijk een accountant opleiding voor kunt doen.

Ook kan een accountant ervoor zorgen dat het bedrijf, de onderneming of klant het optimale uit hun financiën halen en je krijgt overzicht op alle in- en uitgaven. Hierdoor wordt je ook snel bewust van waar je jouw geld aan uitgeeft, en kom je niet aan het einde van het jaar voor onverwachte verrassingen te staan die veel geld kosten.

Wat is MVP?

MVP staat voor Markus Verbeek Praehep, en is uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van accountants. Hierdoor kunnen er veel verschillende opleidingen worden gegeven, die beschikken over volledige leerstof van wat er nu bekend is. Ook worden er meerdere vaardigheidstrainingen geven, waardoor je aan jouw eigen persoonlijke ontwikkeling kunt gaan werken. Het is mogelijk om de opleidingen op een leslocatie te volgen, in verschillende klassen. Mocht je liever online de lessen volgen, kan je kiezen voor e-learning en virtual classroom. E-learning gaat één op één, met virtual classroom heb je nog de mogelijkheid om in een groep te komen onder begeleiding van een docent.

Werk en studie combineren?

Wil je graag het werk wat je nu doet combineren met een opleiding, dan is er een mogelijkheid om flexibel te studeren. Zo kan je een dagopleiding of een avondopleiding kiezen. Er worden dan verschillende bijeenkomsten georganiseerd doordeweeks, maar je kan ook een zaterdagopleiding volgen. Deze worden in de ochtend vanaf 10.00 uur gegeven. Komen deze tijden niet uit, dan zijn de lessen ook op andere manieren te volgen, die hiervoor al genoemd zijn.

Facebook
Twitter
LinkedIn