Tips voor het vinden van werk in Rotterdam

17 mei 2023
Tips voor het vinden van werk in Rotterdam

Ben jij op zoek naar vacatures Rotterdam? Dan is het belangrijk dat je goed weet welke stappen je kunt ondernemen om jouw droombaan te vinden. Een baan komt immers niet zomaar aanwaaien. Je moet er echt moeite voor doen. Ben jij benieuwd naar hoe je de zoektocht naar dé baan voor jou moet aanpakken? Lees dan snel verder.

Laat mensen in je omgeving weten dat je zoekt

Ten eerste is het belangrijk dat je mensen in je omgeving laat weten dat je zoekt. Doe je dit niet? Dan is de kans dat je een baan vindt die bij je past aanzienlijk kleiner. De mensen om je heen kennen je waarschijnlijk door en door. Dit betekent vaak ook dat ze precies weten welke baan bij je past. Wie weet hebben jouw vrienden wel connecties die jij heel goed kunt gebruiken. Je weet wat ze zeggen: niet geschoten, is altijd mis. Daarom is het een top idee om eens rond te vragen of je omgeving ideeën hebben of misschien zelfs connecties. Dit zal je aangenaam verrassen! Wellicht kennen ze mensen die geregeld een vacature plaatsen in Rotterdam.

Kijk op LinkedIn

Tegenwoordig zit haast iedereen op LinkedIn. Dit is natuurlijk niet voor niets. LinkedIn is dé plek om successen te delen, maar ook om een baan te vinden. Werkgevers kunnen namelijk alles wat ze van je willen weten, vinden op LinkedIn. Het is daarom wel belangrijk dat je van tevoren een sterk profiel hebt. Een goede foto, alle werkervaring die je hebt, maar ook je competenties moeten op je profiel staan. Het fijne aan LinkedIn is dat mensen hier op zoek gaan naar een baan, maar je zal ook vaak genoeg worden benaderd. Je kunt heel selectief zoeken. Kom je iemand tegen die een functie uitoefent die er interessant uit ziet? Dan is het zelfs mogelijk om diegene een berichtje te sturen. Dan kom je er vanzelf achter of de functie iets voor jou is. Wie weet vind je via deze persoon wel een nieuwe baan!

Identificeer je kwaliteiten

Wat ook heel belangrijk is, is dat je je kwaliteiten identificeert. Een baan kan je wel heel erg leuk lijken, maar beschik je wel over de juiste kwaliteiten? Dat is iets wat je van tevoren na zou moeten gaan. Het is zonde dat je afgaat op het idee van een bepaalde baan in plaats van de baan die echt bij je past. Gelukkig zijn er genoeg online testen die je kunt maken, om te ontdekken welke kwaliteiten je hebt. Door je kwaliteiten te identificeren, merk je al snel genoeg welke banen wel en niet bij je passen. Ben je stressbestendig? Dan kun je misschien kijken naar organisatiewerk. Ben jij echt pietje precies? Wellicht kun je dan kijken of werken met Excel iets voor jou is. De opties zijn er voor het oprapen.

Maak je cv en sollicitatiebrief op maat

Tot slot is het een goed idee om je cv en sollicitatiebrief op maat te maken. Kijk naar het functieprofiel van de functie waar jij op wilt solliciteren en pas daar alles op aan. Je wilt namelijk niet dat het bedrijf gaat twijfelen of de functie wel bij je past. Het is belangrijk dat je cv en sollicitatiebrief voldoende zekerheid bieden. Dat lukt als je beide op maat maakt.

Facebook
Twitter
LinkedIn