Advertorial plaatsen? Dit is waar je op moet letten!

22 maart 2023
advertorial schrijven

Heb je wel eens het advies gekregen van advertorials plaatsen? Dan is het goed om te weten waar je zoal aan moet denken. Je moet ook een antwoord weten op de vraag wat is linkbuilding. Het is de laatste jaren echt een trend van bloggers en ook van influencers om deze op hun website te plaatsen. Het zou kunnen zijn dat jij er ook gebruik van maakt, maar je moet dan wel weten dat er ook regels aan verbonden zijn. Bij een advertorial gaat het over een manier van adverteren. Hierbij wordt jij betaald om content op je site te plaatsen. Je plaatst het dan ook niet alleen maar omdat jij het graag wil of leuk vindt. Hierdoor wil je je doelgroep ook inspireren en je krijgt er vaak ook voor betaald. Je hebt er dus zelf ook belang bij omdat jij er geld mee gaat verdienen.

Hoe wordt het gezien door Google?

Voor de beste advertorials kun je een kijkje nemen op Advertorial.nl. Maar je moet ook weten wat Google ermee kan doen. Een link naar een andere site zal Google als een stem zien. Plaats jij dus een link naar een andere site, dan waardeer jij de website vaak anders zou je het niet delen en plaatsen. De links naar een site kunnen dan geteld worden en dan kan Google dus vaststellen hoe een website wordt gewaardeerd. Het wordt dan ook gezien als een van de factoren die Google gebruikt om vast te stellen hoe goede een site is. 

Goede website?

Als een website door Google goed wordt beoordeeld, dan zal je website door Google ook hoger worden geplaatst in de zoekresultaten. Gebruikers krijgen alleen maar de beste resultaten te zien en iedereen zal er veel voor over hebben om zijn of haar website hoog in Google te krijgen. Als je website namelijk op de eerste pagina zichtbaar is bij het intypen van bepaalde zoekwoorden, dan is de kans groot dat mensen op die site klikken en dat is dus geld waard! 

Links in advertorials

Sommige mensen vragen zich of dat er links in advertorials mogen staan. Daar kunnen we kort over zijn want dit mag wel. Het gaat er alleen maar om dat Google deze links niet als stem mag tellen. Het advies is daarom om er nofollow links van te maken. Zo wordt er geen linkwaarde doorgegeven van de zoekmachine, en zo wordt het ook niet meegenomen in de ranking zelf. 

Een paar tips

Als jij zelf advertorials wil plaatsen, dan is het verstandig om de links allemaal nofollow te maken. In het artikel zelf zou je ook kunnen aangeven dat het gaat over een advertorial, dit is zeker wel aan te raden. Het kan gewoon eenvoudig middels een afbeelding al worden gemeld want dat ziet Google (nog) niet. Je zou ook nog een disclaimer op je site kunnen plaatsen en daarin leg je vast hoe dat jij met bepaalde samenwerkingen omgaat.

Facebook
Twitter
LinkedIn